GEL DE PRIM AJUTOR (60 ml)

CaliVita®


Asistenta Online

    Ai o problema cu comanda? Intreaba-ne pe Yahoo sau Facebook! Iti raspundem cat putem de repede!

OrganiCare Rescue Gel (60 ml)

OrganiCare Rescue Gel (60 ml)

OrganiCare Rescue Gel (60 ml)

GEL DE PRIM AJUTOR (60 ml)

Mai multe detalii


57,09 LEI .

Disponibilitate

20 produse în stoc

ATENŢIE: Ultimele bucăţi în stoc!


GEL DE PRIM AJUTOR (60 ml)

 

Gelul pentru îngrijirea pielii OrganiCare Rescue Gel conţine ingrediente de provenienţă naturală, ingredientele sale vegetale provenind din culturi organice certificate. Printre ingredientele sale se numără o varietate de plante, cunoscute pentru efectele lor de calmare, regenerare, hidratare şi îngrijire a pielii.

Aloe barbadensis (cunoscută şi sub numele de Aloe vera) este o plantă suculentă cu o tulpină foarte scurtă, care creşte între 60 – 100 cm. Înfloreşte vara, având flori de culoare galbenă; în unele regiuni, planta este folosită şi în scop decorativ, fiind rezistentă în medii aride şi necesitând cantităţi mici de apă. Frunzele sunt groase şi cărnoase, culoarea lor variază de la verde la verde gri, unele specii prezentând şi puncte albe, putând înmagazina cantităţi semnificative de apă, fapt care ajută planta să supravieţuiască în mediile aride. Genul Aloe îşi are originea în Africa de Sud, iar Aloe vera îşi are originea în peninsula Arabia. Astazi însă, planta este cultivată în multe ţări ale lumii, atât în scop ornamental, cât şi pentru numeroasele sale utilizări în alimentaţie şi cosmetică.

Aloe vera a fost utilizată pentru îngrijirea pielii începând din antichitate, menţiuni cu privire la rolul său se găsesc în scrierile unor autori antici. Printre efectele sale benefice amintim regenerarea ţesutului, calmarea şi hidratarea pielii arse sau iritate şi încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Rosmarinus officinalis (rozmarinul) este o plantă perenă ierboasă, cu frunze aciculare aromate şi flori de culoare albă, roz, violet sau albastră, originară din regiunea mediteraneană. Numele său derivă din limba latină, „ros” însemnând rouă, iar „marinus” mare („roua mării”). Numeroşi compuşi au fost izolaţi din rozmarin, printre care se află flavonele, di- şi triterpenele, diverşi compuşi fenolici. În literatura de specialitate se găsesc referiri la potenţialul antimicrobian şi antifungic al rozmarinului. Utilizat în gastronomie datorită proprietăţilor sale aromatizante, putând chiar să prelungească într-o oarecare măsură „valabilitatea” preparatelor culinare în care este adăugat, şi-a găsit utilizări şi în cosmetică, deoarece poate calma pielea iritată şi uscată.

Olea europaea (măslinul) este un arbust găsit în majoritatea Africii, bazinul mediteranean, peninsula Arabia şi Asia de Sud. Numele plantei îşi are originea în limbile latină şi greacă, în limba latină fiind cunoscută ca „oliva” (fruct de măslin sau măslin), iar în limba greacă fiind cunoscut ca „elaia” (fruct de măslin sau măslin). Două dintre cele mai vechi forme ale cuvântului provin din limba greacă, fiind găsite în inscripţii miceniene. Este cultivat în numeroase ţări din bazinul mediteranean şi Orient, dar şi în America de Nord. Creşte până la înălţimi cuprinse între 8 – 15 m, având frunze verzi argintii şi flori albe. Fructul are dimensiuni cuprinse între 1 – 2,5 cm şi este recoltat atunci când este verde sau purpuriu. Acesta are o importanţă semnificativă pentru ţările cultivatoare, în special datorită uleiului obţinut prin prelucrarea fructului.

Măslinul este cultivat de aproximativ 5 – 6000 de ani, cele mai vechi dovezi ale cultivării sale fiind descoperite în Siria, Palestina şi Creta. În antichitate uleiul său s-a bucurat de utilizări variate, de la lămpi pentru iluminat la alimentaţie şi scopuri religioase.

Uleiul de măsline este bogat în acizi graşi nesaturaţi, provitamine, vitamina E şi antioxidanţi. Datorită acestor componente, este foarte util în regenerarea pielii.

Triticum vulgare (grâul) a fost domesticit pentru prima dată în Asia de Vest în preistorie şi în timpul scurs de atunci s-au dezvoltat numeroase varietăţi. Grâul a ajuns în Lumea Nouă odată cu misiunile spaniole din secolul al XVI – lea, producţia de grâu luând avânt mai târziu, odată cu colonizarea preeriei. Cultivat în special ca sursă de hrană, grâul şi-a găsit utilizări şi în cosmetică, datorită conţinutului de vitamina E din uleiul de germeni de grâu, un antioxidant important, care poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Chamomilla recutita (muşeţelul) este o plantă originară din Europa sudică şi estică, utilizată de populaţia indigenă într-o mare varietate de scopuri. A fost introdusă în zona temperată a Americii de Nord şi în Australia, precum şi în India.

Muşeţelul are o tulpină ramificată şi netedă, care atinge înălţimi cuprinse între 15 – 60 cm, florile având petale albe şi un miros puternic, aromatic.

Utilizarea sa cunoaşte o istorie lungă, fiind menţionată în antichitate în Egipt, Grecia şi Roma, având uz intern cât şi extern. Muşetelul conţine numeroase clase de substanţe cu efecte benefice: sesquiterpenele, flavonoidele, cumarinele şi poliacetilenele fiind considerate cele mai importante. În extractul de muşeţel s-au decelat şi compuşi fenolici. În florile de muşeţel au fost identificaţi peste 120 de compuşi, prezenţi ca metaboliţi secundari, inclusiv 28 terpenoide şi 36 flavonoide. Componente precum α –bisabololul şi eterii ciclici prezintă potenţial antimicrobian; există, în literatura de specialitate, şi date despre potenţialul antifungic şi antiseptic al compuşilor prezenţi în florile de muşeţel.

Salvia officinalis (salvia) este o plantă perenă, veşnic verde, cu tulpină lemnoasă, frunze cu nuanţe de gri şi flori albastre sau purpurii. Este originară din regiunea mediteraneană, fiind naturalizată în multe regiuni ale globului. Are o istorie lungă a utilizării în medicina tradiţională şi gastronomie, azi fiind cultivată şi ca plantă ornamentală.

Numele genului Salvia provine din cuvântul latin „salvere” (a salva), iar numele speciei provine din cuvântul „officina”, spaţiul dintr-o mănăstire în care erau depozitate plantele şi medicamentele. Utilizarea sa în medicina tradiţională este amintită de grecii şi romanii antici; aceasta nu s-a pierdut la finele antichităţii, planta fiind cultivată în grădinile mănăstirilor din imperiul carolingian.

Ştiinţa modernă recunoaşte potenţialul antiinflamator, antifungic şi antibacterian al plantei.

Cinnamomum camphora (arborele de camfor) este un arbore veşnic verde care creşte până la înălţimi de 20 – 30 m, originar din China, India, Mongolia, Japonia şi Taiwan. Frunzele au un aspect lucios, ceros şi miros de camfor atunci când sunt zdrobite. Florile sunt mici şi au culoarea albă, fructele fiind negre cu dimensiuni de aproximativ 1 cm. În Japonia există arbori despre care se spune că ar avea 1000 de ani; tot în această ţară, lemnul acestui arbore s-a folosit la construirea porţilor torii din templele şintoiste. De-a lungul timpului, arborele de camfor s-a bucurat de numeroase utilizări în medicina tradiţională. Date din literatura de specialitate indică un potenţial în calmarea iritaţiilor, precum şi un potenţial antiinflamator.

Astfel, mulţumită ingredientelor vegetale din compoziţia sa, OrganiCare Rescue Gel poate fi un ajutor eficient în caz de arsuri minore, înţepături sau piele iritată.

 

 

OrganiCare Rescue Gel

 

Gel pentru îngrijirea pielii

60 ml

 

Ingrediente OrganiCare Rescue Gel: apă, extract din frunze de Aloe barbadensis, extract din frunze de Rosmarinus officinalis, extract din fruct de Olea europaea, algină, ulei din germeni de Triticum vulgare, extract din flori de Chamomilla recutita, extract de Salvia officinalis, mentol, ulei din scoarţă de Cinnamomum camphora, extract de Harpagophytum procumbens, extract de Arnica montana şi maltodextrină, dehidroacetat de sodiu, benzoat de sodiu, linalool, limonen, geraniol.

 

Mod de utilizare OrganiCare Rescue Gel: aplicaţi produsul cu ajutorul bilei pe zona dorită (e.g. zona cervicală, spate, braţe, picioare, genunchi, încheieturi, muşchi) şi folosiţi sfera pentru a face un masaj circular uşor pentru aproximativ 1 minut. Masaţi apoi cu mâinile zona pe care s-a aplicat produsul până ce acesta se absoarbe.

Doar pentru uz extern. Produs cosmetic. Testat dermatologic.

 

Nr. înregistrare CPNP 1920661 / 27.03.2015

Momentan nu exista niciun comentariu de la utilizatori.

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii.

Coş  

(gol)
logo

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment