CaliVita® - Tratament naturist arteriopatie obliteranta

CaliVita®


Asistenta Online

    Ai o problema cu comanda? Intreaba-ne pe Yahoo sau Facebook! Iti raspundem cat putem de repede!

Search

Calivita Romania pe Facebook

Tratament naturist arteriopatie obliteranta

Arteriopatia obliteranta este o afectiune ce consta in ingustarea arterelor ce ajuta la irigarea cu sange a piciorului. Diagnosticarea precoce pentru arteriopatia obliteranta contribuie la evitarea aparitiei unor complicatii severe, care pot duce la amputarea unor segmente ale membrelor inferioare!

Semne si simptome arteriopatie obliteranta

Simptomul predominant de arteriopatie obliteranta il constituie durerea aparuta la muschii gambei, sub forma unei crampe care apare dupa mersul pe jos. La inceputul bolii, pacientii pot să nu aiba simptome, dar pe masura ce ingustarea arteriala se agraveaza, durerea devine din ce in ce mai prezenta.

Discomfortul este resimtit ca o "crampa musculara" care apare cel mai des in gamba, coapsa, sold, fese sau in picior. In mod caracteristic, durerea apare la efort, in timpul mersului si se amelioreaza sau dispare la scurt timp dupa incetarea efortului.

Pot sa apara, de asemenea, simptome precum senzatia de arsura, racirea picioarelor, oboseala sau scaderea masei musculare. In unele cazuri, pielea devine lucioasa, parul de pe picioare se rareste, unghiile se deformeaza si cresc greu. In stadiile finale de arteriopatie obliteranta poate sa apara necroza (moartea unor mici portiuni ale degetelor).

Ce este arteriopatie obliteranta ?

Arteriopatia obliteranta, localizata in special la membrele inferioare, apare in urma irigarii insuficiente cu sange a membrelor. Arterele care ajuta la irigarea piciorului cu sange se infunda. Ca urmare a infundarii acestor artere, se dezvolta artere mai mici care suplinesc circulatia sanguina la nivelul picioarelor. Arteriopatia obliteranta este o manifestare a aterosclerozei sistemice si afecteaza, in mod egal, ambele sexe.

Diagnostic pentru arteriopatie obliteranta

Pentru a putea diagnostica o arteriopatie obliteranta, medicul va masura tensiunea arteriala la nivelul piciorului. Acesta va calcula raportul dintre tensiunea sistolica de la nivelul membrelor inferioare si cele superioare. Acesta va putea recomada, de asemenea, efectuarea unei ecografii Doppler vasculare pentru a putea vizualiza anatomia arterelor si localizarea ingustarilor sau a ocluziilor arteriale. In unele cazuri, medicul poate indica si efectuarea unei arteriografii.

Tratament arteriopatie obliteranta

Tratamentul pentru arteriopatie obliteranta poate fi medicamentos sau chirurgical, in functie de stadiul bolii si de gradul de severitate al acesteia. Tratamentul medicamentos contribuie la ameliorarea simptomelor si la incetinirea evolutiei bolii.

Prevenire arteriopatie obliteranta

Prevenirea arteriopatie obliteranta consta in evitarea factorilor de risc. Astfel, este recomandata evitarea fumatului şi a consumului de grasimi. La fel de importanta este tinerea sub control a unor afectiuni care pot grabi procesul de dezvoltare al arteriopatiei obliterante. Dintre acestea mentionam diabetul zaharat, hipertensiunea si dislipidemia.

Tratamente naturiste pentru arteriopatie obliteranta pe baza de produse CaliVita:

- Omega 3 (1-1-1).

- MagneZi B6 (0-1-1).

- Mega Protect 4 Life (1-1-0).

 In cazul pacientilor cu arteriopatie obliteranta insotita de dereglari ale glicemiei se intervine si in corectarea valorilor acesteia, adaugandu-se la tratamentul de mai sus:

- Nopalin (1-2-1).

- Stress Management B-Complex (1-0-1).

 In cazul pacientilor cu arteriopatie obliteranta insotita de diabet se intervine si in corectarea valorilor glicemiei, adaugandu-se la tratamentul de mai sus:

- Nopalin (1-2-1).

 In cazul pacientilor cu arteriopatie obliteranta insotita de hipertensiune se corecteaza valorile tensionale crescute adaugandu-se la tratamentul de mai sus:

- Garlic Caps (1-1-1).

- Rhodiolin (1-0-2).

 In cazul pacientilor cu arteriopatie obliteranta insotita de obezitate se corecteaza surplusul ponderal adaugandu-se la tratamentul de mai sus:

- Slim Formula (1-1-1).

- White Willow (1-1-1).

 

<<< Inapoi la Tratamente naturiste


CalivitaCalivita

Coş  

(gol)

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment

Calivita Romania pe Facebook