CaliVita® - Alimentatia naturala

CaliVita®


Asistenta Online

    Ai o problema cu comanda? Intreaba-ne pe Yahoo sau Facebook! Iti raspundem cat putem de repede!

Search

Calivita Romania pe Facebook

Alimentatia naturala

 

Laptele de mama

Alaptarea la sanul mamei are o valoare deosebita si aceasta din mai multe motive. Astfel, sugarii capata imunitate fata de o multitudine de agenti infectiosi prin intermediul unor substante din colostru (lichidul secretat de glanda mamara inaintea instalarii secretiei lactate) sau din laptele matern. Desi intr-o cantitate redusa, fierul se gaseste in laptele matern sub o forma care este digerata si absorbita extrem de usor de catre sugar.

Un mare avantaj al alaptarii la san este acela ca laptele matern este intotdeauna steril; ca urmare riscul aparitiei unor infectii intestinale la sugar prin consumul acestui lapte este nul.

Dintr-un punct de vedere pur practic, alaptarea la san conduce la o economie foarte mare de timp fiindca nu e nevoie de biberoane, care trebuie spalate sau sterilizate, nu trebuie preparate dilutii de lapte praf, lipsesc problemele legate de conservarea la rece a laptelui sau de incalzirea biberonului si reprezinta o solutie mult mai putin costisitoare decat preparatele din lapte praf.

Alaptarea determina, de asemenea, o dezvoltare normala a maxilarelor si dintilor.

Alaptarea la san este mult mai bine adaptata pentru a satisface insctinctul de supt al sugarului. La san el poate suge atata timp cat simte nevoia. Acesta poate fi un motiv pentru care obiceiul suptului degetului este mai rar intalnit la copii astfel hraniti. La copii care sug la san se intalnesc mai rar varsaturi, regurgitatii, colici, sughituri, tulburari de somn, neliniste.

Mai mult decat atat, prin alaptare se favorizeaza si sanatatea mamei.

Astfel, eliberarea ocitocinei in sange determina revenirea mai rapida a dimensiunilor si formei uterului, se reduc mai repede rezervele acumulate in timpul sarcinii, iar sanii capata forma initiala intr-un timp mai scurt. S-a demonstrat ca alapatarea reduce si riscul imbolnavirii de cancer.

Mamele care au trecut prin aceasta experienta vorbesc de enorma satisfactie pe care o resimt stiind ca le ofera copiilor lor ceea ce nimeni altcineva nu le poate oferi, vazandu-le placerea cu care sug la san si simtindu-i atat de aproape.

De-a lungul secolului XX, pe tot cuprinsul globului s-a inregistrat o scadere a numarului de copii alaptati la san. In ultimii ani, insa, s-a inregistrat un reviriment al acestei practici in Statele Unite, in special in randul femeilor a caror educatie include frecventarea unui colegiu.

 

 Produse naturiste Calivita


<- inapoi


CalivitaCalivita

Coş  

(gol)

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment

Calivita Romania pe Facebook